Op de huid van de tijd

Kansen zien en benutten. Wendbaar inspelen op wat zich voordoet, wanneer het zich voordoet. Dat kan dankzij de solide backing van BPV accountants en belastingadviseurs. Deze tijd vraagt een groot adaptief vermogen van ondernemers, managers en bestuurders. Met de heldere adviezen, no-nonsense aanpak en oprechte betrokkenheid van onze adviseurs ziet u meer, weet u meer en kunt u meer.

Aan uw zijde

Vijfendertig professionals ondersteunen vanuit onze kantoren in Geleen en Roermond het ondernemend vermogen van een internationaal gezelschap klanten en relaties. Kleine, middelgrote en grote ondernemingen varen op onze financieel-economische en administratieve expertise. Onze pragmatische, laagdrempelige no-nonsense cultuur garandeert korte communicatielijnen met betrokken adviseurs en experts die weten wat u wilt en nodig heeft.

Vanuit twee vestingen stellen wij onze expertise, inzichten en kennis tot uw beschikking aan onze klanten in Limburg, Oost-Brabant en de Euregio. BPV is in het bezit van een WTA-vergunning en met de Belastingdienst hebben wij een Horizontaal Toezicht convenant gesloten. 

Beschikking geen loonheffing (BGL) als vervanging voor VAR verklaringen gaat niet door; Modelovereenkomsten in plaats van VAR-verklaringen.

Volgens een brief van de Staatssecretaris van Financiën zal de BGL definitief niet ingevoerd worden. De BGL zou het huidige systeem van VAR-verklaringen vervangen met als belangrijke wijziging dat opdrachtgevers mede aansprakelijk zouden worden, indien de afspraken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer afwijken van hetgeen vermeld is in de aanvraag BGL. Toch zal het huidige systeem van VAR-verklaringen per 1 januari 2016 definitief eindigen. De belastingdienst zal voor de periode na 1 januari 2016 een aantal modelovereenkomsten publiceren. Indien opdrachtgever en opdrachtnemer gebruik maken van deze door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomsten, hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen af te dragen. Daarbij geldt wel als voorwaarde dat er daadwerkelijk overeenkomstig de overeenkomst wordt gewerkt. Ook wordt het mogelijk een individuele overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer door de belastingdienst te laten beoordelen.