Op de huid van de tijd

Kansen zien en benutten. Wendbaar inspelen op wat zich voordoet, wanneer het zich voordoet. Dat kan dankzij de solide backing van BPV accountants en belastingadviseurs. Deze tijd vraagt een groot adaptief vermogen van ondernemers, managers en bestuurders. Met de heldere adviezen, no-nonsense aanpak en oprechte betrokkenheid van onze adviseurs ziet u meer, weet u meer en kunt u meer.

Aan uw zijde

Vijfendertig professionals ondersteunen vanuit onze kantoren in Geleen en Roermond het ondernemend vermogen van een internationaal gezelschap klanten en relaties. Kleine, middelgrote en grote ondernemingen varen op onze financieel-economische en administratieve expertise. Onze pragmatische, laagdrempelige no-nonsense cultuur garandeert korte communicatielijnen met betrokken adviseurs en experts die weten wat u wilt en nodig heeft.

Vanuit twee vestingen stellen wij onze expertise, inzichten en kennis tot uw beschikking aan onze klanten in Limburg, Oost-Brabant en de Euregio. BPV is in het bezit van een WTA-vergunning en met de Belastingdienst hebben wij een Horizontaal Toezicht convenant gesloten. 

G-Rekening stelsel blijft bestaan; Depotstelsel gaat niet door.

In verband met een mogelijke aansprakelijkheid voor belastingen en sociale premies wordt in verschillende branches (bijvoorbeeld in de uitzend- en bouwbranche) gewerkt met een geblokkeerde rekening, de zogenaamde G-rekening. Door gebruik te maken van deze G-rekening kan een opdrachtgever of inlener zijn aansprakelijkheid beperken, of voorkomen. Het deel van het factuurbedrag wat de opdrachtgever of inlener op deze G-rekening stort, kan door de aannemer of uitlener van arbeidskrachten alleen gebruikt worden voor betalingen aan de belastingdienst.

De belastingdienst heeft enkele jaren geleden aangekondigd, dat dit G-rekening systeem vervangen zou worden door een meer modern stelsel, namelijk een depotstelsel , waarbij de opdrachtgever of inlener een deel van het factuurbedrag rechtstreeks op een speciale vrijwarings-(bank)rekening van de belastingdienst stort. Onlangs heeft het Ministerie van Financiën medegedeeld, dat het depotstelsel definitief niet ingevoerd zal worden en de G-rekening zal blijven bestaan.