Op de huid van de tijd

Kansen zien en benutten. Wendbaar inspelen op wat zich voordoet, wanneer het zich voordoet. Dat kan dankzij de solide backing van BPV accountants en belastingadviseurs. Deze tijd vraagt een groot adaptief vermogen van ondernemers, managers en bestuurders. Met de heldere adviezen, no-nonsense aanpak en oprechte betrokkenheid van onze adviseurs ziet u meer, weet u meer en kunt u meer.

Aan uw zijde

Vijfendertig professionals ondersteunen vanuit onze kantoren in Geleen en Roermond het ondernemend vermogen van een internationaal gezelschap klanten en relaties. Kleine, middelgrote en grote ondernemingen varen op onze financieel-economische en administratieve expertise. Onze pragmatische, laagdrempelige no-nonsense cultuur garandeert korte communicatielijnen met betrokken adviseurs en experts die weten wat u wilt en nodig heeft.

Vanuit twee vestingen stellen wij onze expertise, inzichten en kennis tot uw beschikking aan onze klanten in Limburg, Oost-Brabant en de Euregio. BPV is in het bezit van een WTA-vergunning en met de Belastingdienst hebben wij een Horizontaal Toezicht convenant gesloten. 

Einde fiscale eenheid vennootschapsbelasting ingeluid?

De Hoge Raad heeft onlangs vragen gesteld aan het Europese Gerechtshof (EU Hof) over de aspecten van de fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting. Het gaat daarbij om de vraag, of het in strijd is met het Europese recht op vrije vestiging, dat een Nederlandse vennootschap bepaalde voordelen kan realiseren (of bepaalde nadelen kan voorkomen) door het aanvragen van een fiscale eenheid, terwijl een buitenlandse EU vennootschap dit niet kan bereiken (omdat deze geen deel uit kan maken van een fiscale eenheid).

Indien het EU Hof deze vraag bevestigend zal beantwoorden, zal de wetgever genoodzaakt worden het wettelijke regime van de fiscale eenheid wederom te wijzigen vanwege EU rechtspraak (op een moment dat de vorige, vanwege EU rechtspraak noodzakelijke reparatie wetgeving, nog niet in werking is getreden). Deze (tweede) reparatie zou wel eens zodanig moeten zijn, dat de basis van het huidige regime van de fiscale eenheid komt te vervallen.

Wij zijn lid van

register_belasting_adviseurs sra nba inaa_group dnhk