Op de huid van de tijd

Kansen zien en benutten. Wendbaar inspelen op wat zich voordoet, wanneer het zich voordoet. Dat kan dankzij de solide backing van BPV accountants en belastingadviseurs. Deze tijd vraagt een groot adaptief vermogen van ondernemers, managers en bestuurders. Met de heldere adviezen, no-nonsense aanpak en oprechte betrokkenheid van onze adviseurs ziet u meer, weet u meer en kunt u meer.

Aan uw zijde

Vijfendertig professionals ondersteunen vanuit onze kantoren in Geleen en Roermond het ondernemend vermogen van een internationaal gezelschap klanten en relaties. Kleine, middelgrote en grote ondernemingen varen op onze financieel-economische en administratieve expertise. Onze pragmatische, laagdrempelige no-nonsense cultuur garandeert korte communicatielijnen met betrokken adviseurs en experts die weten wat u wilt en nodig heeft.

Vanuit twee vestingen stellen wij onze expertise, inzichten en kennis tot uw beschikking aan onze klanten in Limburg, Oost-Brabant en de Euregio. BPV is in het bezit van een WTA-vergunning en met de Belastingdienst hebben wij een Horizontaal Toezicht convenant gesloten. 

Spaarhypotheken e.d.: Zogenaamde tijdklemmen voor kapitaalverzekeringen vervallen

De Staatssecretaris heeft aangekondigd dat hij voornemens is de zogenaamde tijdklemmen bij kapitaalverzekeringen per 1 april 2017 te laten vervallen.

Het gaat hierbij om het volgende:

Bij het afsluiten van een hypotheeklening werd in het verleden (t/m 2012) veelal ook een levensverzekering gesloten met de bedoeling, dat met de uitkering van deze verzekering na 20 of 30 jaar, de hypotheeklening ineens  wordt afgelost.

Indien de levensverzekering zou uitbetalen voordat een termijn van 15 of 20 jaar is verstreken, is de uitkering voor een deel belast. De Staatssecretaris heeft aangekondigd, dat deze belastingheffing bij uitkering voordat 15 of 20 jaar zijn verstreken, voor alle situaties komt te vervallen met ingang van 1 april 2017. Wel zal als voorwaarde blijven gelden dat de hypotheeklening met de uitkering afgelost wordt, tenzij het een zogenaamde (oudere) brede herwaardering polis betreft.

In veel gevallen zal het voor de consument overigens niet voordelig zijn deze levensverzekering voor de reguliere einddatum uit te laten betalen.

Wij zijn lid van

register_belasting_adviseurs sra nba inaa_group dnhk