Op de huid van de tijd

Kansen zien en benutten. Wendbaar inspelen op wat zich voordoet, wanneer het zich voordoet. Dat kan dankzij de solide backing van BPV accountants en belastingadviseurs. Deze tijd vraagt een groot adaptief vermogen van ondernemers, managers en bestuurders. Met de heldere adviezen, no-nonsense aanpak en oprechte betrokkenheid van onze adviseurs ziet u meer, weet u meer en kunt u meer.

Aan uw zijde

Vijfendertig professionals ondersteunen vanuit onze kantoren in Geleen en Roermond het ondernemend vermogen van een internationaal gezelschap klanten en relaties. Kleine, middelgrote en grote ondernemingen varen op onze financieel-economische en administratieve expertise. Onze pragmatische, laagdrempelige no-nonsense cultuur garandeert korte communicatielijnen met betrokken adviseurs en experts die weten wat u wilt en nodig heeft.

Vanuit twee vestingen stellen wij onze expertise, inzichten en kennis tot uw beschikking aan onze klanten in Limburg, Oost-Brabant en de Euregio. BPV is in het bezit van een WTA-vergunning en met de Belastingdienst hebben wij een Horizontaal Toezicht convenant gesloten. 

Bijtelling auto van de zaak. Geldt de verlaagde bijtelling nog na 1 juli 2017?

Op 1 juli 2017 zijn de voorwaarden van de verlaagde bijtelling van 14% en 20% gewijzigd. Mogelijk is vanaf 1 juli 2017 een bijtelling van 25% van toepassing voor een auto waar voorheen een bijtelling van 14% of 20% voor gold.

 

Voorwaarden:

1.       Auto met een eerste tenaamstelling voor 1 juli 2012;

2.       Auto met een bijtelling van 14% of 20% (Co2 uitstoot van meer dan 50 gr per km);

3.       Wisseling van eigenaar in de periode vanaf 1 juli 2012 tot en met 1 juli 2017;

Als voldaan wordt aan alle drie deze voorwaarden dan geldt de verlaagde bijtelling van 14% of 20% tot 1 juli 2017 en wordt de bijtelling vanaf 1 juli 2017 25%. De huidige maximale bijtelling van 22% is niet van toepassing want deze geldt alleen voor auto’s met een eerste tenaamstelling op of na 1 januari 2017.

 

Als de auto met een verlaagde bijtelling op of na 1 juli 2012 niet van eigenaar gewisseld is en wel aan voorwaarde 1 en 2 voldaan wordt dan geldt de verlaagde bijtelling van 14% of 20% tot en met 31 december 2018. Daarna wordt de bijtelling 25% voor deze auto’s.

Wij zijn lid van

register_belasting_adviseurs sra nba inaa_group dnhk