Op de huid van de tijd

Kansen zien en benutten. Wendbaar inspelen op wat zich voordoet, wanneer het zich voordoet. Dat kan dankzij de solide backing van BPV accountants en belastingadviseurs. Deze tijd vraagt een groot adaptief vermogen van ondernemers, managers en bestuurders. Met de heldere adviezen, no-nonsense aanpak en oprechte betrokkenheid van onze adviseurs ziet u meer, weet u meer en kunt u meer.

Aan uw zijde

Vijfendertig professionals ondersteunen vanuit onze kantoren in Geleen en Roermond het ondernemend vermogen van een internationaal gezelschap klanten en relaties. Kleine, middelgrote en grote ondernemingen varen op onze financieel-economische en administratieve expertise. Onze pragmatische, laagdrempelige no-nonsense cultuur garandeert korte communicatielijnen met betrokken adviseurs en experts die weten wat u wilt en nodig heeft.

Vanuit twee vestingen stellen wij onze expertise, inzichten en kennis tot uw beschikking aan onze klanten in Limburg, Oost-Brabant en de Euregio. BPV is in het bezit van een WTA-vergunning en met de Belastingdienst hebben wij een Horizontaal Toezicht convenant gesloten. 

Nederlands regime voor fiscale eenheid vennootschapsbelasting in strijd met EU recht

In Nederland gevestigde vennootschappen kunnen een fiscale eenheid voor de heffing van vennootschapsbelasting vormen, indien de moedervennootschap 95% of meer van de aandelen in de dochtervennootschap bezit. Het was niet mogelijk een fiscale eenheid te vormen tussen twee Nederlandse (zuster) vennootschappen, met een moedervennootschap in een andere EU staat.

Ook was het niet mogelijk een fiscale eenheid te vormen tussen een in Nederland gevestigde grootmoeder vennootschap, die alle aandelen houdt in een tussenholding in de EU, welke op haar beurt weer alle aandelen in een Nederlandse (kleindochter) vennootschap bezit.

In navolging van rechtspraak van het EU Hof van Justitie, zal de Nederlandse wet zodanig aangepast worden, zodat in voormelde situaties wel een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting gevormd kan worden tussen de in Nederland gevestigde vennootschappen.