Op de huid van de tijd

Kansen zien en benutten. Wendbaar inspelen op wat zich voordoet, wanneer het zich voordoet. Dat kan dankzij de solide backing van BPV accountants en belastingadviseurs. Deze tijd vraagt een groot adaptief vermogen van ondernemers, managers en bestuurders. Met de heldere adviezen, no-nonsense aanpak en oprechte betrokkenheid van onze adviseurs ziet u meer, weet u meer en kunt u meer.

Aan uw zijde

Vijfendertig professionals ondersteunen vanuit onze kantoren in Geleen en Roermond het ondernemend vermogen van een internationaal gezelschap klanten en relaties. Kleine, middelgrote en grote ondernemingen varen op onze financieel-economische en administratieve expertise. Onze pragmatische, laagdrempelige no-nonsense cultuur garandeert korte communicatielijnen met betrokken adviseurs en experts die weten wat u wilt en nodig heeft.

Vanuit twee vestingen stellen wij onze expertise, inzichten en kennis tot uw beschikking aan onze klanten in Limburg, Oost-Brabant en de Euregio. BPV is in het bezit van een WTA-vergunning en met de Belastingdienst hebben wij een Horizontaal Toezicht convenant gesloten. 

Fiscale eenheid vennootschapsbelasting in strijd met EU-recht.

Op 22 februari 2018 heeft het EU-Hof van Justitie bepaald, dat het regime van de fiscale eenheid vennootschapsbelasting niet EU-proof is.

Het EU-Hof van Justitie heeft - kort gezegd - geoordeeld, dat in de EU gevestigde vennootschappen, - ondanks dat zij geen fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting met hun buitenlandse dochters kunnen vormen - , in aanmerking kunnen komen voor de voordelen van de afzonderlijke elementen van het fiscale eenheidsregime, dus alsof een fiscale eenheid met die buitenlandse dochters bestaat. Een van deze elementen is de aftrekbeperking voor rente. In het besliste geval heeft dit tot gevolg dat deze wettelijke rente aftrekbeperking niet toegepast kan worden voor de heffing van vennootschapsbelasting.  

In verband met deze uitspraak volgt reparatiewetgeving met terugwerkende kracht tot 25 oktober 2017.

Deze reparatiewetgeving houdt in dat, ook in de situatie dat sprake is van een fiscale eenheid, een aantal wettelijke regelingen toegepast moeten worden, alsof er geen fiscale eenheid is.

Een aantal voordelen van het fiscale eenheidsregime komen daarmee te vervallen.

Wij zijn lid van

register_belasting_adviseurs sra nba inaa_group dnhk