Op de huid van de tijd

Kansen zien en benutten. Wendbaar inspelen op wat zich voordoet, wanneer het zich voordoet. Dat kan dankzij de solide backing van BPV accountants en belastingadviseurs. Deze tijd vraagt een groot adaptief vermogen van ondernemers, managers en bestuurders. Met de heldere adviezen, no-nonsense aanpak en oprechte betrokkenheid van onze adviseurs ziet u meer, weet u meer en kunt u meer.

Aan uw zijde

Vijfendertig professionals ondersteunen vanuit onze kantoren in Geleen en Roermond het ondernemend vermogen van een internationaal gezelschap klanten en relaties. Kleine, middelgrote en grote ondernemingen varen op onze financieel-economische en administratieve expertise. Onze pragmatische, laagdrempelige no-nonsense cultuur garandeert korte communicatielijnen met betrokken adviseurs en experts die weten wat u wilt en nodig heeft.

Vanuit twee vestingen stellen wij onze expertise, inzichten en kennis tot uw beschikking aan onze klanten in Limburg, Oost-Brabant en de Euregio. BPV is in het bezit van een WTA-vergunning en met de Belastingdienst hebben wij een Horizontaal Toezicht convenant gesloten. 

Huuropbrengsten van tuinhuis zijn niet belastbaar

Rechtbank Noord-Holland heeft beslist dat de inkomsten uit de verhuur van een tuinhuis niet belast zijn.

Het tuinhuis was in de betreffende situatie een aanhorigheid van de eigen woning en werd verhuurd aan toeristen.

De bijzondere regeling die geldt voor de tijdelijke verhuur van de eigen woning, geldt volgens de rechtbank alleen bij verhuur van de hele woning en niet slechts bij verhuur van een aanhorigheid.

Omdat het tuinhuis een aanhorigheid van de eigen woning is, wordt het voor box 3 niet aangemerkt als een bezitting.  

De huurinkomsten zijn volgens de Rechtbank onbelast.

Wij zijn lid van

register_belasting_adviseurs sra nba inaa_group dnhk